Van 1996 tot en met 2005 heb ik beeldhouwles gehad van Ella Noordzij, beeldend kunstenaar uit Apeldoorn. Zij heeft haar werk al in veel galleries in heel Nederland geŽxposeerd en daarnaast zitting gehad in een aantal kunstcommissies.

Onder haar begeleidend oog heb ik leren omgaan met verschillende grondstoffen en technieken. Zoals een goed armatuur opzetten, zelf mallen maken, het afwerken en patineren van een bronzen beeld. Daarnaast heeft ze me het inzicht gegeven om driedimensionaal te kunnen kijken, denken en werken.

Ik heb ook een aantal jaren modeltekenen en -schilderen gevolgd bij Stephan Peters uit Apeldoorn (in 1993 cum laude afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam).

Hij heeft me geleerd om goed te kijken naar datgene wat ik wilde neerzetten op papier: kijken, denken en handelen vanuit het juiste perspectief. Hier heb ik veel profijt van gehad, zowel bij het schilderen als bij het beeldhouwen.

Door Stephan’s enthousiasme heb ik in 2000 de penselen weer uit het stof gehaald en schilder ik sindsdien met grote regelmaat en groot plezier.

Tot slot valt er nog te vermelden dat ik na overleg ook werk in opdracht.